Att skiljas då man har barn

Det är många som håller ihop "för barnens skull", som har målat upp en romantisk bild av kärnfamiljen och som därför inte vill separera. Man undrar hur många som har ställt sig frågan hur barnen mår av att leva i en sådan tillvaro...Barn märker om föräldrarna mår dåligt och om förhållandet mellan mamma och pappa är spänt och många gånger är en skilsmässa faktiskt bättre för barnen.

När berättar man då för barnen om att mamma och pappa skall skiljas? HUR berättar man för barnen att de nu kommer att ha två hem?

Det beror ju givetvis på hur gamla barnen är men något som är bra är om de får veta det direkt av föräldrarna så snart som möjligt så att de får tid på sig att låta allt det nya sjunka in. De kommer att ha frågor och funderingar som måste få svar framför allt för att de inte skall ta på sig skulden till skilsmässan.

Känner man sig osäker på hur man skall gå till väga sådana här gånger kan det vara bra att veta om att socialtjänsten kan ge stöd och råd åt föräldrar och man kan även vända sig till familjerådgivningen för att få hjälp.

Hur gjorde ni när ni berättade för era barn, ni som har gått igenom en skilsmässa? Eller kanske någon annan som läser har något tips att dela med sig?

Inga kommentarer: